LITE.AV.MIN.VARDAG












CAFÉ.HÄNG

Phamish, en rätt soft restaurant bara ett stenkast från läggan, och det finns wi-fi. Vilket gör att vi(Alex) kan dra hem lite nya filmer så vi har något gött att kika på en dag som denna när jag egentligen bara skulle ligga under täcket på grund av ett kort besök på Melbournes Casino följt av en öl på en av de lokala pubarna här i St Kilda. Tyckte att jag höll mig städad igår men en huvudvärk som heter duga har följt mig hela dagen. 
 
Anyway, så vaknade jag av ett telefonsamtal, vilket egentligen bara kan betyda två saker. Antingen så ringer Alex eller så är det angående jobb, eftersom vem annars i Australien skulle ringa mig? Att döma av nummerpresentationen var det det sistnämnda. Grejen när man söker jobb så tror jag alla vet att man emellanåt kanske pepprar in extremt många ansökningar och detta resulterar i att jag egentligen inte har världens största koll på vilka jobb jag sökt via internet. Så, jag ska på jobbintervju onsdag morgon. Och jag har egentligen ingen aning om vad det är för jobb. Magkänslan säger mig att det inte är ett restaurantjobb. Men vad vet jag. Vi får se helt enkelt. Ska bli spännande och jag ska försöka förbereda mig på bästa sätt för denna intervju. 
 
Imorgon väntar RSA kurs, utan ett RSA är det supersvårt att få restaurantjobb då nästan alla kräver denna ansvarsfulla servering av alkohol. Så imorgon är det ur världen iallafall. 
//S

A.RUN.IN.THE.SUNSET

Nu är vi äntligen inflyttade i lyan. Igår kväll blev det vin för hela slanten, bara gott snack och mysbrallor. Kändes extremt bra att vakna och kunna gå iväg och fylla kylen med god sallad, kött, fräscha varor helt enkelt! 

Detta fick mig inspirerad till en löprunda på kvällskvisten och gosh, sprang i den mest fantastiska solnedgång efter stranden! Så nu är jag helt nyduschad och fit for tonight. 
Livet leker helt enkelt!
//S





ETT.LITE.MER.FANCY.HOSTEL

Just i detta nu befinner jag mig pa sluttampen av hostel-livet. Vilket faktiskt kanns riktigt jakla bra! Vi har signat lagenhet i St Kilda, som ar den sodra delen av Melbourne, detta innebar 5 min till stranden och 5 min till bargata, slippa bo i en vaska och faktiskt kunna byta om fritt utan att lasa in sig pa badrummet. FABULOUS!!
Inte for att det inte har varit kul med hostel, men det racker med 1,5 vecka.
 
Vi har nu provat tva olika hostel, forst Elisabeth Hostel, som ligger i Melbourne City. Ett lite mer shabbigt hostel med brunkiga mobler och ganska ackliga utrymmen. Men sedan i onsdags har vi hallt till pa XBase Hostel nere i St Kilda, vilket for oss da blev en rejal uptrade! Har ar det frascha rum, bra personal, betydligt trevligare miljo. Och det basta av allt ar att vi bara kan ga 2 min for att komma till lagenheten som vi flyttar in i imorgonbitti. Perf.
//S
 

PICTURES












DET.HÄR.MED.ATT.VARA.JETLAGED(UTKAST)

Att vända helt på dygnet är lättare sagt än gjort. Stigit upp mellan 7.30 och 09.00 och därefter begett oss ut på lite äventyr. Men, problemet är att vi sedan somnat på eftermiddagen och det förstört resten av natten. Så.. Klockan är strax 05.00 här och vi ligger fortfarande och vrider och vänder oss. 

Men imorgon tänkte vi börja vara lite seriösa och få lite saker gjort! Vi har redan signat lägenhet och får tillgång till den på lördag! Den ligger 5 min gångavstånd till stranden, även fast det börjar bli höst här nu tror jag att St. Kilda kommer passa oss perfekt! 
//S





SÅ.VAR.VI.I.DOHA

Sitter på flygplatsen i Doha och var och varannan springer runt i en outfit som är hämtad ur SATC 2. Både på gott och ont. Själv sitter man tokfräsch(not) i gympadojjor, tisha och en tjoffs på skallen. Vi har ju då lyckats boka någon slags nötresa och åker med ett toppenflygbolag hela vägen, bara en mellanlandning, där vi nu sitter. Så om några timmar är det åter igen dags för boarding och vi har hittills lyckats åstadkomma ett par mail till diverse boenden, bokat hostel 2 första nätterna och druckit en extremt stor kopp kaffe. 
 
Ja, som sagt, äntligen är vi påväg. Vet inte riktigt vad jag ska vänta mig men tror det här blir bra. Fredagens prognos i Melbourne är 28 grader och sol, PHETT. 
//S
 

TOOK.A.LITTLE.TRIP.DOWN.MEMORY.LANE

 

ALL.GOOD.THINGS.COME.TO.AN.END

Sitter hemma i vinterkylan och efter en lång bilresa så har jag lämnat trondheims härlig vårväder, en fantastisk restaurang och underbara människor. Jag har för första gången lämnat landet lagom och skapat nya bekantskaper, varit lite utanför min "comfort zone". Inte en dag ångrat. Men å andra sidan så är det ju helt jävligt att lämna massa goa utan att veta när vi ses nästa gång. Det är väl egentligen det tråkiga med det hela. 
 
Så, skillnaderna mellan igår och idag? Ja, till att börja med så var morgoncigaretten helt jävlig då jag nästan blev blind av all snö som täcker norrlands gator. Men att mötas av en minst sagt glad familj och en enerigsk liten vovvsing som i stort sett anföll när jag klev ut från bilen var ju helt underbart! 
 
I övrigt är packningen i full gång. Kläder everywhere, vad ska man packa och vad ska man inte? Frågetecken. Dagarna framöver ser ut så att jag stannar i familjens trygga bo i ett par dygn och sedan mina fina tjejer som är otroligt saknade i ca 3 dagar! Efter det bär det av till stockholm för ett besök hos Papi och mina forna roomies!
 
Från och med nu ska alla som vill ta del av mitt liv hållas uppdaterade. kan bli lite trix i början med wi-fi och diverse men jag ska göra mitt bästa!!
//S